Home KRYESORE Cilat janë dokumentat që ju duhen për të rinovuar kartën dhe pasaportën

Cilat janë dokumentat që ju duhen për të rinovuar kartën dhe pasaportën

Radhë të gjata dhe fluks qytetarësh është vërejtur ditët e para të janarit në zyrat e gjendjeve civile, për shkak të nevojës së rinovimit të kartave të identitetit dhe pasaportave.

Duke qenë se shpërndarja e kartave të identitetit nisi për herë të parë në vitin 2009, pikërisht afati 10-vjeçar i përdorimi të tyre, pritej të kërkonte rinovim në fillim të vitit 2019.

Nga ana tjetër, sikurse mësohet karta e identitetit në 3 muajt e fundit përpara afatit të skadimit nuk njihet në shumë institucione dhe banka, çka do të thotë se qytetarëve u lind domosdoshmëri rinovimi i saj.

Ndonëse për këtë proces duhej të ishin marrë masat e nevojshme, pasi pritej që do të kryhej kjo procedurë, ka ende qytetarë që zënë radhën në orën 4 të mëngjesit për të kryer në kohë aplikimin.

Por cilat janë dokumentat që duhen për të rinovuar apo nxjerr kartën e identiteti dhe pasaportën?

Sipas kreut të gjendjes civile, për kartën e identitetit nuk nevojitet asnjë dokument me përjashtim të kuponit, i cili blihet pranë sporteleve të Postës Shqiptare dhe vetë paraqitja fizike e personit në momentin e aplikimit.

Për pajisjen me pasaportë, dokumentet janë thjesht formulari i Policisë, i cili bën identifikimin e shtetasit, kopje e kuponit për t’u pajisur me pasaportë dhe paraqitja në sportelet e kompanisë “Aleat” për të bërë aplikimin dhe më pas për t’u pajisur me pasaportë dhe me kartë. / M.B

Share: