Home KRYESORE 40 koncerte të muzikës klasike dhe asaj pop në Itali mbyllet turneu...

40 koncerte të muzikës klasike dhe asaj pop në Itali mbyllet turneu në Tiranë

Pas një turneu veror të sukseshëm nëpër të gjithë Italinë nën drejtimin e maestro Leonardo Quadrini, ku kanë luajtur 40 koncerte të muzikës klasike dhe asaj pop, mbylliin turneun ballkanik në Tiranë me një koncert, i cili u mbajt në hollin e universitetit të Arteve.

Në këtë koncert u luajtën vepra nga Pergolesi, Caccini, Verdi, Morricone etj. Solist në klarinetë Bashkim Barbullushi dhe mexosoprano Deborah Colangelo. Se shpejti kjo orkestër vijon turneun edhe në Kinë.

Në repertorin e këtij turneu me kënaqësi mund të përmendet operat “Carmen”, “Rigoletto”, “Berberi i Seviljes, koncertet lirike simfonike me sopranon e famshme, Aida Garifulina, dhe tribute të këngëtarëve si Lucio Dalla dhe Franco Battiato, nga ku “Orkestra Ndërkombëtare e Campanias”, në të cilën bëjnë pjesë dhe instrumentistë shqiptarë, nën drejtimin e Veaceslav Quadrini Ceaicovschi lë gjurmë kudo ku shkon.

Në të gjitha këto koncerte publiku mundi të shijojë muzikë dhe performancë cilësore të cilën e duartrokiti me ovacione. Interes përcjell edhe kocerti i Kinës.

Share: