Home Gjeo-Ekonomia Historia e nje kryeqendre te madhe permes nje cikli dokumentaresh

Historia e nje kryeqendre te madhe permes nje cikli dokumentaresh

Ne platformen Digitalb do te nise se shpejti trasmetimi i nje cikli dokumentaresh “Pekini simpatik ‘ Trasmetimi i tyre vjen pas nje marreveshje bashkepunimi midis Digitalb dhe Televizionit te Pekinit .

Dokumentaret pasqyrojne historine e lashte, por edhe te re te Pekinit, te kesaj qendre te madhe te civilizimit boteror. Pekini eshte nje nga qytetet me te vjetra ne bote , me nje histori te pasur qe daton me shume se 3000 vjet me pare.

Si i fundit nga kater kryeqytetet e medha e te lashta te Kines, Pekini ka qene qendra politike e vendit ne shumicen e tete shekujve te fuyndit dhe qyteti me i madh ne bote per nga popullsia per pjesen me te madhe te mijevjecarit te dyte te eres sone.

Dokumentaret pasqyrojne pallatet, tempujt, parqet kopshtet, varret, muret dhe portat e tij te vecanta. Duke qene nje nder destinacionet turistike me te rendisishme ne bote, dokumentaret japin pamje te Qytetit te Ndaluar, Tempullit te Parajses, , Pallatit Veror, Varreve Ming dhe pjese te Murit te madh.

Share: