Home 2015 October 6

Daily Archives: 6 October, 2015

Shqipëria e përjetshme në veprën e Kadaresë

Që në fillim, ideja se Kadare kishte projektuar librat e Shqipërisë historike pikërisht në ‘post Age of liberation’, me bllokun e romaneve të Shqipërisë,...

Pa fryme do jetoja, por pa ty është vështire…

Nga Alban Bala Jam veshur me aromën tende si muzgu me drite. Pa fryme do jetoja, por pa ty është vështire. Eci ne gjurme ëndrrash qe u...

Ti ditëzi (jo kuqezi), që kërkon “Shqipëri etnike”, çfarë di nga etnia, Shqipëria dhe...

Ti ditëzi (jo kuqezi), që kërkon "Shqipëri etnike", çfarë di nga etnia, Shqipëria dhe atdhetarizmi? Ti je OK për sa kohë deri te pragu...

Kadare, kandidati i 7-të për çmimin “Nobel” në letërsi për 2015

Emri i laureatit të 112-të të letërsisë -shkrimtarit që do gjykohet nga anëtarët e Akademisë Suedeze se ka përmbushur më së miri specifikat e...

Vezë-vendosje apo Vetëvendosje…?

Indrit Vokshi mendon se Vetëvendosja, duhet të ndryshojë emër dhe te duhet të quhet VEZËvendosja.dhe -  E si stemë në flamurin e saj duhet...

Dogma sot si vertetesi!

Ilir Cuci gjykon se dogmat sot po shiten si te vërteta ne mediatizimin e tipit parafabrikat dhe duket se i ka rene pikës ketë...

A jemi një demokraci, autokraci, çfarë jemi në të vërtetë?

Lëvizja e te rinjve dhe protestat e tyre ndaj mundësisë se sjelljes për shkatërrim te armeve kimike ne Shqipëri, e paorganizuar ne pikëpamje partiake...

ISIS-i dhe shembelltyrat e tyre ne Shqiperi!

“Shoh fytyra të martirizuara ” – tha Papa Francesku, teksa 40 foto qëndronin pezull në Bulevardin e Deshmorëve të Kombit. Ky kumt kaq qartë...

Një shpirt nën det

Jashtë filloi të binte shi. Ata të dy u futën brenda në lokal gati me një frymë. Sapo hynë u përplasën me zhurmën karakteristike...

Shoqëria nën efektin e eutanazisë

Njerëzit e duan jetën, përpiqen të marrin më të mirën prej saj, të jenë në përputhje dhe në harmoni me Zotin dhe natyrën, po...