Home POEZI Pa fryme do jetoja, por pa ty është vështire…

Pa fryme do jetoja, por pa ty është vështire…

Nga Alban Bala

Jam veshur me aromën tende si muzgu me drite.
Pa fryme do jetoja, por pa ty është vështire.
Eci ne gjurme ëndrrash qe u shkruan para se te vije
Dhe jam gjithnjë vete i dyte…

Jam ti – si shkëlqim – mbi një qeshje fëmije.
Jam këndi i dritës mbi gjithçka qe di.
Brenda syve te tu dhe buzëve qe s’binden
Flen përjetësia dhe koha ime e rimte.

Asgjë nuk me përfshin si ti; nganjëherë vetmia
Flet me zërin tim. Por dhe ai s’është i imi.
Jehonash vibrojnë largesite si yje
Dhe qielli bën strehe për dy stine. Po vjen dimri.

Ne sqetull pranverash shirat blegerojne
Harrimin e staneve nder pyje.
Kam nisur te te kërkoj dhe kur je pranë meje
Si njeriu qe nuk ngopet pasqyrash.

Pa fryme do jetoja, por pa ty është vështire
Vetja ime…

Share: