Home KRYESORE Ylli që nuk do të vdes kurrë! Nga Dr. Diana Skrapari

Ylli që nuk do të vdes kurrë! Nga Dr. Diana Skrapari

0

Urrejtja dhe verbëria u mblodhën dhe shkatërruan njerëz që nuk e mësuan arsyen e kësaj mizorie. Një popull është stigmatizuar dhe ju vu një shenjë në krah si skllevërit në kohët e lashta. Por kaq shumë vite kanë kaluar që nga lashtësia! Ne jemi në shekullin e njëzetë dhe kemi kaluar nëpër periudhën e Iluminizmit. Ne jemi në zemër të Evropës dhe ne jemi kthyer në periudhën më të errët të njerëzimit. Ata janë të përbuzur dhe madje edhe ata që i  persekutojnë nuk e kuptojnë marrëzinë e tyre.

-Fali At, ata nuk dinë çfarë po bëjnë!

Ata i futën në trena errët dhe i cuan në kampet e përqendrimit, dhe i vranë ata si kafshët. Ne kurrë nuk menduan se njeriu mund të jetë në gjendje për të bërë këtë për njeriun!

Pse? Në emër të kujt?

Në emër të racës superiore !!!

A mundet dikush të ndihet superior ndaj të tjerëve, nëse ka një shpirt bosh pa dashuri, dhembshuri dhe përzemërsi?

Në emër të Zotit?

Perëndia ia hapi detin dhe i dha popullit të Tij tokën e premtuar. Ai është populli i Tij, njerëzit e parë monoteist në tokë për të cilin ai i dhuroi si mirënjohje Tokën  e premtuar, një shtëpi dhe zemrën e Tij.

Por pse duam shkatërrimin e tyre, i bëjnë ata të zhduken nga faqja e dheut?

Cili është faji i tyre? Çfarë krimi kanë kryer? Mëkati i tyre?

A shihni një kriminel në sytë e pafajshëm të Anne Frank? Shikoni këta njerëz të dobësuar në kampet e përqendrimit për shkak të urisë! Hapni sytë tuaj dhe ndriconi zemrat tuaja!

Cila është arsyeja e vërtetë e kësaj mizorie?Cila?

Njeriu gjithmonë përpiqet për të sfiduar Perëndinë. Ai u bë arrogant, megaloman dhe zot i çdo gjëje, kur arriti majën e pushtetit. Ai vendosi se kush duhet të jetojë ose vdes. Kampet e përqendrimit shërbejnë si muze në ditët e sotme, por hija e tyre rëndon mbi kontinentin e vjetër. Shpirtrat e të pafajshmëve që u vranë, nuk duan hakmarrje, por ata kërkojnë që njerëzimi të mos bëj të njëjtin gabim për herë të dytë. Mos i vrisni ëndrrat e Anne Frank! Lëreni Yllin tonë të shkëlqejë në tokë!

Share:
Reklama juaj