Home KRYESORE Ministri i kërkon Presidentit plotfuqishmërinë për negociata me Greqinë

Ministri i kërkon Presidentit plotfuqishmërinë për negociata me Greqinë

Ministri i Jashtëm Ditmir Bushati i është drejtuar Presidentit Meta me një kërkesë për plotfuqishmëri për të nisur negociatat me Greqinë.

Pjesë e negociatave shkruhet ne leter, jane një sëre çështjes, mes të cilave, delimitimi i shefit kontinental dhe kufirit detar, heqja e ligjit të luftës etj.

Në letren drejtuar Metës, Bushati kërkon që negociatat të kryhen nga përfaqësues të Ministrisë së Jashtme, Ministrisë së Mbrojtjes, Ministrisë së Brendshme, Ministrisë së Ekonomisë dhe Institutit të Gjeografisë.

Në kërkesë nuk kërkohet asnjë përfaqësues nga Presidenca. Po kaq letra nuk permban emra, pra se kush do të jenë negociatorët./opinion.al

Share: