Home Tags Gjuha Shqipe

Tag: Gjuha Shqipe

Miratohet ligji për Gjuhën Shqipe në Maqedoni. Shehu: merite e te...

Me 69 vota pro Ligji për Gjuhën Shqipe u miratua sot në seancën plenare të Kuvendit të Maqedonisë. Pa pjesmarrjen e deputeteve të opozitës VMRO-DPMNE-së,...

Ligji për gjuhët në Maqedoni, të hënën nis dorëzimi i amendamenteve

Debati për projektligjin e përdorimit të gjuhëve, përfshirë atë shqipe në Maqedoni, tashmë hyn në një fazë tjetër. Pas diskutimit në tërësi në komisione,...

Miratimi i gjuhës shqipe, tensionohet situata në Kuvend

Në Kuvend është rritur tensioni për ligjin për përdorimin e gjuhëve. Deputetët e shumicës parlamentare kërkojnë miratimin e ligjit me yllin e Bashkimit Evropian për...

Zaev në bilancin 100-ditëshit: shqipja, një flamur drejt BE-së!

Në prezantimin e raportit të 100 ditëve të para të qeverisjes, kryeministri i Maqedonisë Zoran Zaev përmendi dhe ligjin për gjuhën shqipe. Sipas tij, ky...

Gjuha shqipe në Maqedoni, më 5 shtator para Komisionit

Gjuha shqipe do të bëhet zyrtare në Maqedoni. Artan Grubi deputet i BDI njëkohësisht edhe kryetar i Komisionit për Çështjet Europiane në Kuvendin e...

Gjuha shqipe të bëhet gjuhë zyrtare ne Maqedoni

Qeveria maqedonase ka miratuar propozim ligjin për përdorimin e gjuhëve. Gjuha shqipe bëhet gjuhë zyrtare në Maqedoni. Gjithçka është vendosur në mbledhjen që është...

Sulmohet Muzeu i Gjuhës Shqipe në Manastir!

Raportohet se katër persona të maskuar kanë zgjedhur pikërisht ditën e 7 marsit për të sulmuar Muzeun e Alfabetit të gjuhës shqipe në Manastir....

Shqipja lëndë me zgjedhje në Turqi

Ministria turke e Arsimit Kombëtar ka vendosur në programin arsimor për vitin e ardhshëm gjuhën shqipe dhe boshnjake si lëndë me zgjedhje duke nisur...

Mesuesja nga Vranishti mban gjalle gjuhen shqipe ne Greqi

Jam nga Vranishti i Vlorës, njëzet vite në mërgim.­e fillon tregimin e saj mësuesja Vera Shkurti. Kur erdha për herë të parë nuk e dija...

Gjuha shqipe, lëndë me zgjedhje në Turqi!

Gjuha shqipe dhe ajo boshnjake do të vendosen vitin e ardhshëm nëpër shkollat turke si lëndë me zgjedhje. Programi dhe materialet e lëndës të gjuhës...