Home KRYESORE Avokati i Popullit pengohet te kontaktoje studentet e ndaluar!

Avokati i Popullit pengohet te kontaktoje studentet e ndaluar!

Sipas njoftimeve afër Drejtorisë se Policisë ne Tirane përfaqësueset e Avokatit të Popullit fillimisht u penguan të kryejnë detyrën e tyre kushtetuese, duke mos u lejuar të hyjnë në ambientet e Drejtorisë së Policisë per te kontaktuar studentet e ndaluar nga Policia per verfikim te rastit te qëllimit me veze te makinës se kryeministrit.

Pas qëndrimit tonë, të bërë publik edhe në media, në ambientet e Drejtorisë së Policisë u lejua të hyjë vetëm njëra nga ekspertet e Avokatit të Popullit. Për këtë arsye institucioni ynë ka nisur një tjetër hetim për të zbuluar personat dhe shkaqet e ndalimit të ekspertëve të Avokatit të Popullit për të kryer detyrën e tyre kushtetuese, atë të verifikimit nëse ndaj studentëve është ushtruar dhunë ose jo” – thuhet në deklaratën e zyrës se Avokatit të Popullit.

Share: