Home KRYESORE BUNKERI NE TIRANE SI NJË KREMATORIUM NË MES TË BERLINIT ?!

BUNKERI NE TIRANE SI NJË KREMATORIUM NË MES TË BERLINIT ?!

Nga Aurel Plasari

Në foto është një nga zonat më turistike të Berlinit, e njohur si “Porta e Brandenburgut” (Brandenburger Tor), për ata që e dinë dhe ata që nuk e dinë.

Përfytyroni tani që në një zonë të tillë Qeveria gjermane të vendoste të ndërtonte një krematorium, siç quheshin furrat e kampeve të përqendrimit të Hitlerit për të djegur kufomat, me justifikimin se, nëpërmjet ndërtimit të tij, po denoncuaka çmenduritë e nazizmit ose po përkujtuaka viktimat e tij !

Madje të rindërtonte edhe ndonjë “dhomë gazi” ! Dhe t’i quante “instalacione” ! Deri edhe “vepra arti” ! Do të guxonte kush në Gjermaninë e sotme ?

Krematoriumet, shumë prej të cilëve ruhen ende në ish-kampet e përqendrimit nazist (according to calculations by the German authorities, 768 corpses could be burned in a crematorium every 24 hours) së toku me dhomat e gazit vizitohen e përkujtohen për të nxjerrë mësime nga historia atje tek janë: në Auschwitz, Birkenau etj. dhe askush nuk ka luajtur nga trutë e kokës t’i rindërtojë ato në mes të Berlinit kinse për funksione “turistike”.

fb A.P.

Share: