Home KRYESORE Pervehtesimi politik I historise, korrupsioni me I larte.

Pervehtesimi politik I historise, korrupsioni me I larte.

8 Dhjetori 1990, Lisen Bashkurti:

Pervehtesimi politik I historise, korrupsioni me I larte

Ne Ballkan vuajme nga dy semundje:
-nga historizimi I politikes dhe
-nga politizimi I historise.

Keto dite shohim e degjojme perpjekje te drejtperdrejta dhe terthore per pervetesimin e historise, pikerisht 8 Dhjetorin 1990.

Nderkohe qe behen perpjekje te zbardhet historia njeqind vjecare e Shqiperise, politika demonstron posesivizem partiak, pushtetor dhe arrivist per deformimin a papranueshem te se vertetes se 8 Dhjetorit 1990.

Pervehtesimi I historise nga politika eshte shkalla me e larte e korrupsionit te saj. Ata ose ai/ajo qe tenton te pervetesoje historine, neser pa asnje lloj dyshimi na pervehtesojne edhe jeten shpirterore e materiale.

Pervehtesimi I historise-fundi deshtak dhe korruptiv e politikes.