Home KRYESORE Suedia terhiqet nga Olimpiada. Me mire investojmë ne shtëpi popullore. Po Shqipëria?

Suedia terhiqet nga Olimpiada. Me mire investojmë ne shtëpi popullore. Po Shqipëria?

Suedia tërheq kandidaturën e saj per Olimpiadën botërore te vitit 2022 sepse është menduar te investohet me mire ndaj qytetareve ne veshtiresi. Ne vend qe të investojme per te ndërtuar stadiume do investojme per të ndërtuar shtëpi populore. Po Shqiperia qe po investon ne vazhdimesi per te ribere zyrat e shtetit me moderne ndersa pjesa me e madhe e popullsise eshte ne varferi!? Stockholm në vitin 2013 paraqiti kandidaturen e tij për Lojërat Olimpike Dimërore te vitit 2022, por kryetari i bashkise se Stokholmit pasi ka bere llogarine e miloanava qe duhet per nje aktivitet te tille, ne një tavolinë të vogël, me këshillin e qytetit deklario per Mediat. “Unë nuk mund të kërkojë nga Kuvendi Komunal për t’i dhënë prioritet organizimit per një ngjarje olimpike, ndërsa ne kemi nevoja të tjera me urgjente në qytet, si per shembull ndërtime banimi dhe më shumë strehim per qytetaret ne nevoje,” tha Sten Nordin, Kryetar i Bashkisë se Stokholmit. Ndërsa kryetari i Bashkise se Tiranes Erion Veliaj po investon per Oren e Madhe, Pishina per elitën sportive dhe taksa me te larta!

Share: