Home KRYESORE Shokuese/Në Gostivar, nusja ikën nga dasma e saj me dajën e burrit....

Shokuese/Në Gostivar, nusja ikën nga dasma e saj me dajën e burrit. Ja c’ben familja….

Një dukuri jo e zakonshme ka filluar të përsëritet viteve të fundit tek shqiptarët në Maqedoni. Shumë dasma në një kohë të shkurtër, shume martesa për letra, shumë martesa me shkues gjatë stinës së verës dhe shumë ndodhi rreth këtyre.

Burime të sigurta të portalit Shqipmedia njoftojnë për një dasmë të dështuar në një fshat të rajonit të Gostivarit ku vajza ikën ditën kur duhet të bëhet nuse. Kjo ka ndodhur këtë verë në një fshat të njohur.

Është e vërtetë që kësisoj lajmesh janë dëgjuar edhe më parë, mirëpo në këtë rast ngjarja është edhe më tragjike, sepse nusja ka ikur me të dashurin e saj, i cili është daja i burrit që ajo duhej të martohej.

Por dasma e organizuar nga dhëndri nuk është anuluar, por përkundrazi babai i dhëndrit ka kërkuar nga mysafirët të luajnë dhe të kërcejnë pasi familja e tij ka shpëtuar nga e përdala, e cila në të ardhmen do të shndërrohej në një kancer për atë familje.

Share: