Home KRYESORE I ftohti ekstrem, shkencëtarët bëjnë parashikime të frikshme

I ftohti ekstrem, shkencëtarët bëjnë parashikime të frikshme

Në pak më shumë se një dekadë bota mund të zhytet në te ftohtin ekstrem, apo ne nje “epoke akulli”, paralajmerojne shkencetaret. Temperaturat do të fillojnë të bien qe nga viti 2021, sipas perllogaritjeve te ukjes se aktivitetit te diellit.

Mediat e huaja raportojne se kjo, sipas shkencetareve do të çojë në një fenomen të njohur i cili më parë njihej si një epokë mini akulli kur goditi në mes të 1646 dhe 1715, duke bere qe lumi i Londres te ngrinte. Valentina Zharkova, profesore në Universitetin e Northumbrias në Britaninë e Madhe shpjegon se aktiviteti i diellit nuk është i njëjtë çdo vit dhe ai ka një cikël njëherë në 12 vite, ku ulet aktiviteti.

Duke iu referuar edhe të dhënave të tjera, shkencëtarët parashikojnë që 30 vitet në vijim, nisur edhe nga fakti që tani është periudha kur dielli ka një aktivitet të ulët, të jenë shumë të ftohta

Share: