Home KRYESORE Itali: alarm për UFO, ngrihen menjëherë gjuajtësit

Itali: alarm për UFO, ngrihen menjëherë gjuajtësit

Incidenti ngriti menjëherë avionët gjuajtës të vërejtur nga shumë banorë.

Mund të ketë qenë alarm për një dron jashtë kontrollit që shkaktoi reagim të menjëhershëm të dy gjuajtësve që shkaktoi trazira në vendet ndërmjet Canavese dhe Valli di Lanzo, në Torinese. Dëshmitarë të shumta kanë raportuar duke parë një objekt të paidentifikuar fluturues “lundrues” në qiell mbi qytetin e Corio dhe pastaj e panë atë të zhduket prapa maleve, të ndjekur nga dy avionë ushtarak, duke fluturuar në lartësi të ulët. Njëri ka paraqitur gjithashtu një ankesë dhe karabinierët do të dërgojnë gjithçka në zyrën e prokurorisë publike të Ivrea, e cila mund të hapë një hetim.

Dietro il giallo degli Ufo nei cieli del Canavese un drone fuori controllo

Droni që mund të ketë shkaktuar ngritjen e gjuajtësve

Një hipotezë që do të shpjegojë se çfarë ka ndodhur është se disku fluturues ishte në të vërtetë një dron ushtarak në ndërtim e sipër në industrinë e hapësirës ajrore torineze,  Alenia dhe se dy avionët ishin pjesë e brigadës pesëdhjetë të Istrana, Veneto,i njëjti që në pranverë kishte frikësuar Valle d’Aosta me një zhurmë buçitëse, pas thyerjes së kufirit të zërit.

Në këtë rast është e mundur qëka pasur një testim të dronit dhe se për disa arsye ka humbur kontakt radio, duke shkaktuar alarmin e një rreziku të mundshëm, edhe pse autoritetet e mohuan se ka pasur një stërvitje, raporton Republica.it.

Një shpjegim shumë më racional se thashethemet për UFO-t që ishin përhapur dhe që bëri deputen e  PD Francesca Bonomo dhe senatorin Mauro Marino për të paraqitur një mocion në Ministrinë e Mbrojtjes. “Ajo që ndodhi ka krijuar shumë alarm në mesin e popullatës, kryesisht për shkak se askush nuk ishte në gjendje për të dhënë përgjigje. Nëse ka pasur një stërvitje ushtarake duhej të raportohen”, thotë Francesca Bonomo.


360grade.al

Share: