Home KRYESORE Gazetarja e njohur: Qeveria “tallet” me FMN…

Gazetarja e njohur: Qeveria “tallet” me FMN…

Nga Mimoza Kociu

Ne Mars 2018 FMN ne raportin pas misionit dy javor faktmbledhes sugjeronte qe qeveria te hiqte dore nga praktika e ofertave te pakerkuara nga privatet per sherbimet koncesionare.

Ministri i Financane e pranoi si sugjerim te drejte dhe premtoi reflektim….Ne Maj u njoftua pergatitja e ndryshimeve ne ligjin per Partneritetin Publik Privat, pikerisht per te pasur nje pengese ligjore per mospranimin e ofertave te pakerkuara….Banka Boterore ne raportin e saj ne fillim te ketij muaji vuri ne dukje rreziqet e kontratave koncesionare me PPP e sidomos intensitetin e larte te perdorimit te propozimeve te pakerkuara…

Sot mesojme se qeveria po shqyrton nje tjeter propozim te pakerkuar (interesant se si kjo praktike po lulezon ne kohen e Rilindjes) per nje koncesion te ri, autostraden Tirane-Durres.

Dy pikepyetje pa qene ekonomiste apo gazetare ekonomie: 1- edhe sa kohe do vazhdoje tallja publike per “reflektim” per partneritetin e pakerkuar? 2- Sa i madh e personal duhet te jete interesi, qe te veprohet kaq haptazi e pa frena, ne sy te te gjitheve, te qytetareve taksapagues e te institucioneve nderkombetare qe na monitorojne?

Share: