Home KRYESORE Në kërkim të fletës së votimit/ Ekspertët analizojnë 5 variantet që janë...

Në kërkim të fletës së votimit/ Ekspertët analizojnë 5 variantet që janë në diskutim

Kjo është një fletë model votimi, e cila mund të përdoret në zgjedhjet e 25 Prillit, ku në njërën anë listohet koalicioni apo partia dhe në anën tjetër kandidatët me numrat përkatës si në rastin e Kosovës. 

Model i thjeshtë, të cilin e sugjerojnë edhe socialistët. Ne pyetën ekspertët zgjedhor për avantazhet dhe disavantazhet e kësaj flete.

Nga të 5 modelet më konfuzi për ekspertët zgjedhor është ky model i fletës së votimit ku krahas logos së koalicionit apo subjektit politik shënohet edhe emri dhe mbiemri i kandidatit dhe në krah sigla e partisë së tij. Opsion, i cili preferohet nga partitë e opozitës.

Më 25 Prill do kemi garë jo vetëm mes subjekteve politike, por edhe kandidatëve të së njëjtës parti, për këtë arsye KQZ është në kërkim të fletës së votimit, e cila reflekton këtë risi.

Top Channel

Share: