Home KRYESORE IWPG, Kërkon Mbështetje për “Iniciativën e Ndërtimit të Paqes për Bashkëjetesën Globale...

IWPG, Kërkon Mbështetje për “Iniciativën e Ndërtimit të Paqes për Bashkëjetesën Globale dhe Harmoninë përmes Rrjeteve Ndërkombëtare”

Gra nga 50 vende të botës në të njëjtën kohë marrin pjesë në eventin “on line” për të festuar “Përkujtimin e 8-të Vjetor të Deklaratës së Paqes Botërore”. Kryetarja Hyun Sook Yoon e IWPG: “DPCW – Përgjigja Themelore për Realizimin e Paqes”

Grupi Ndërkombëtar i Paqes për Gratë (IWPG, Kryetarja Hyun Sook Yoon) mori pjesë në ‘8 vjetorin e Deklaratës së Paqes Botërore’ – e cila mbahet çdo 25 maj në Seul, Kore – për të nxitur mbështetjen dhe solidaritetin e “Nismës për Ndërtimin e Paqes të Drejtuar nga Qytetarët” për Bashkëjetesën Globale dhe Harmoninë përmes Rrjeteve Ndërkombëtare ”.

Eventi u mbajt bashkërisht nga Kultura Qiellore, Paqja Botërore dhe Rivendosja e Dritës (HWPL, Kryetari Man Hee Lee) – një organizatë në status konsultativ me UN ECOSOC – Grupi Ndërkombëtar i Paqes për Gratë (IWPG) dhe Grupi Ndërkombëtar i Rinisë për Paqë (IPYG) . Për shkak të COVID-19, përkujtimi u mbajt si një event online në Kore (KST) me pjesëmarrjen e më shumë se 3000 njerëzve nga 150 vende të botës.

“Deklarata e Paqes Botërore” u shpall për herë të parë më 25 maj 2013. Në ditën e shpalljes, një Marshim Paqe me 30,000 qytetarë u përhap në të gjithë vendet dhe kontinentet e ndryshme, duke u bërë një simbol i një lëvizjeje paqësore ndërkombëtare të udhëhequr nga qytetarë.

Tetë vjet më parë, HWPL shpalli “Deklaratën e Paqes Botërore”, duke sugjeruar masa efektive dhe të veprueshme që mund të vendosen nga të gjithë në botë për ndërprerjen e luftës dhe paqes.

Kjo ceremoni u përgatit si një vend për të kapërcyer vështirësitë, të tilla si urrejtja, konflikti, keqkuptimi dhe shkëputja e komunikimit, me të cilat përballet bota gjatë kësaj pandemie COVID-19. Ishte gjithashtu një kohë për të diskutuar masat e bashkëpunimit të ndërsjellë të drejtuar nga qytetarët për bashkëjetesën dhe harmoninë midis qytetarëve të botës.

Kryetarja Hyun Sook Yoon e IWPG tha në një fjalim përkujtimor, “HWPL ka hartuar dhe zbatuar një udhërrëfyes të vërtetë për paqen duke filluar me ‘Deklaratën e Paqes Botërore’ më 25 maj 2013.” “DPCW (10 artikuj dhe 38 klauzola të Deklaratës së Paqes dhe Ndërprerjes së Luftës) ka japim përgjigjen themelore për realizimin e paqes në botë,” tha ajo ndërsa kërkoi mbështetje dhe pjesëmarrje aktive.

Kryetari Man Hee Lee i HWPL tha në një fjalim përkujtimor, “Ne po festojmë 8 vjetorin e ditës së një premtimi të dhënë para botës për ndërprerjen e luftës globale dhe realizimin e paqes në botë për t’u lënë si trashëgimi për brezin e ardhshëm.” “Ajo që ka nevojë për trashëgimtarët tanë është një botë paqeje. Kjo është arsyeja pse titulli i ndërprerjes së luftës dhe paqes është me HWPL ”, u shpreh ai.

Menaxheri i Përgjithshëm Peter Jung i IPYG prezantoi një valë të re të aktiviteteve të Paqes në Legjislaturë (LP), të cilat janë aktivitete paqësore në të cilat marrin pjesë qytetarët në të gjithë botën për të realizuar DPCW, përmes Raportit të Nismës për Paqe. Aktiviteti i parë është mbjellja e një peme paqeje, e dyta është sugjerimi i propozimeve të politikës së paqes në Mali, Afrikë dhe e treta është kryerja e aktiviteteve të kontributit shoqëror.

Ndërkohë, nga IWPG, më shumë se 500 gra nga 50 vende morën pjesë në ceremoni, duke përfshirë Znj. Pascale Isho Warda, ish Ministre e Imigracionit dhe Refugjatëve në Qeverinë Tranzicionale të Irakut dhe Kryetare e Organizatës së të Drejtave të Njeriut Hammurabi (HHRO).

Share: