Home KRYESORE Per vendosjen e memorialit turk tek Gjiri i Kurvave në Tiranë…

Per vendosjen e memorialit turk tek Gjiri i Kurvave në Tiranë…

Dy teza që nuk mund të mos marrin përgjigje:

Nga Ylli Manjani

Teza e parë:

Memoriali i të rënëve turq, në luften për pushtet atje, qënka kundërpeshë e bustit të Adem Jasharit dhe të Nolit në Turqi. Sipas kësaj teze, ne që kritikojmë vendosjen e memorialit turk tek Gjiri i Kurvave në Tiranë, duhet të kërkojmë edhe heqjen e memorialeve të shqiptarëve në Turqi.

Përgjigje:

Plotësisht dakort le ti heqë eshe Turqia memorilet e Adem Jasharit dhe Fan Nolit. Ë vërtetë është se ata ska pse ti kujtojë Turqia, por Shqipëria.

Pra nëse garantohet heqja e atij monumenti krejt pa lidhje në Tiranë dhe kusht është heqja edhe atyre tanëve në Turqi, le të hiqen të dyja!

Të mbajë secili popull herojnt e vet fundja!

Teza e dytë:

Turqia është kundërpeshë ndaj fqinjve tanë të djallëzuar dhe se për këtë u dashka mbajtur mirë me të.

Përgjigje:

Kundërpeshë që punon për ne?!
Volumin më të madh tregëtar, Turqia e ka me fqinjët tanë që i quajmë “djalli”.

Çfarë lesh kundrapeshe quhet kjo kur të gjithë gurët e peshores vihen në në anën e fqinjëve e neve na ngrejn në ajër. Kuptohet me avionë të sajuar…

Më në fund nuk di ndonjë luftë për kundrapeshë të ketë bërë Turqia për ne.

Kështu që të dyja këto teza nuk mund të justifikojnë marrëzinë idioteske të aryre që e vunë arë mur turk aty, ku shqiptarët shkojnë për punë qejfi e jo për të ndezë qirinj siç cicëron bashkia pa vota e ma mend në kokë.

Share: