Home I pakategorizuar Sot bashkohem me parullen: “Z. President kujdes shpinën, pas teje janë gënjeshtarët...

Sot bashkohem me parullen: “Z. President kujdes shpinën, pas teje janë gënjeshtarët e korruptuar:”

Nga Halil Matoshi

1. Ne fjalimin e Presidentes se vendit, Zojes Jahjaga, Austrise i njiheshin meritat vetem per sherbimet e mira gjate bisedimeve per statusin e Kosoves, por jo edhe si shtet mik qe e ka ngrite ne kambe Shqipnine e vitit 1912 dhe i ka dale ne ndihme Kosoves qe nga Luftat ballkanike (Shih shkrimet e Leo Frendlich per krimet serbe);

2. Dhge ma e randesishmja, nese sot i kujtohet dikujt – qe ia ka hapun deren Kosoves me 1990 kur ajo ishte me zorre neper kambe dhe kur po i vajtonte te vramt e vet nga regjimi fashist i Millosheviqit, qe po ngritej me shpejtesi: Pra ish Ministri i Jashtem Alois Mok e pati prite zyrtarisht Ibrahim Rugoven, ne takimin e pare zyrtar te tij;

3.Pastaj, Austria asht vendi i dyte, mas Gjermanise me numrin ma te madh te ushtareve qe sherbejne ne KFOR ne Kosove dhe kujdesen per ni ambient te sigurt;

4. Nuk u permend fare ish Kancelari Alfred Guzenbauer, i cili pati deklarue se Viena do ta njoh nder te parat pavaresine e Kosoves, gja qe pat shkaktue termet politik ne Beograd;

5.Nuk u peremnd fare Princ Wied qe i ka sherbye Shqipnise;

6. Ndersa sa i perket Kancelarit Fisher, ky ka ma se paku merita qe Kosova asht sot e pavarun…

* Kosova dhe institucionet (lideret e saj politik) nuk kane kurrfar kujtese historike ose kane kujtese fare te shkurte!!!
Njohin vetem vjedhjen e parase publike!!!

Share: