Home KRYESORE Kisha Katolike, Thirrje besimtareve te saj ne Drejtësi…

Kisha Katolike, Thirrje besimtareve te saj ne Drejtësi…

Konferenca Ipeshkvore e Shqipërise perseri surprizon me pergjegjeshmerine e saj, jo vetem shpriterore, por edhe sociale dhe politike.  Tema e dytë është ajo e reformës në drejtësi që këto ditë po debatohet shumë.Kjo konference e Ieshkëvinj të Kishës Katolike, edhe në emër të besimtarëve katolikë, dalin ne mbeshtetje dhe e inkurajojnë reformën ne Drejtësi, sidomos nëse ajo ka për qëllim të godasë korrupsionin në sistemin e drejtësisë i cili është një e keqe shumë dëmshme për shoqërinë. Në mënyrë të veçantë kjo Konference i bën thirrje dhe u kujton juristëve katolikë që punojnë në sistemin e drejtësisë, gjyqtarë, prokurorë apo avokatë, që të jenë shembull në ushtrimin e drejtësisë. –“Besimi në Zotin nuk përputhet me korrupsionin dhe rryshfetin të cilat përveçse janë një shkelje e ligjit, janë edhe një mëkat që lyp llogari përpara Zotit dhe Kishës.”  - thuhet ne rezultatet e kesaj Konference.

 

Share: