Home KRYESORE NJE E VERTETE E HIDHUR PER SISTEMIN SHENDETSOR SHQIPTAR

NJE E VERTETE E HIDHUR PER SISTEMIN SHENDETSOR SHQIPTAR

Nga Tritan Shehu

Te dhenat qe sapo ka publikuar Grupi Health Consumer Powerhouse jane vertet tragjike per sistemin tone shendetesor.

Keto jane te lidhura me maredheniet e konsumatorit (Pacientit e Qytetarit), me sistemin shendetesor e flasin per nivele Afrikane tek ne.

Renditemi te fundit ne shumicen dermuese te perberesve (me te rendesishmet keto) te ketij klasifikimi, sic jane:

Per Kujdesin ndaj Pacientit.
Per Gjendjen e Strukturave Spitalore.
Per Nivelin e Parandalimit Shendetesor.
Per Produktet Farmaceutike, ne cilesi, sasi qarkulluese e nivele rambursimi keto.

Per Llojin dhe Aksesin ndaj Sherbimit Mjekesor.

Ne fakt edhe ky indeks i fundit, qe ishte deri diku pozitiv per ne, tashme eshte perkeqesuar edhe si pasoje e largimit te vazhdueshem te sherbimit mjekesor ndaj qytetarit, uljes se numrit te mjekeve e shtreterve, mungesave te thella te sistemit publik, pengesave burokratike per levizjen e lire te pacientit, korrupsionin etj.

MUND TE NA SHTONTE NDONJE PIKE SPEKULLIMI “SHENDETESI FALAS”, POR QE “FATKEQESISHT KA AVULLUAR”!

Share: