Home KRYESORE Poezi për Diego Rivierën nga… Frida Kahlo

Poezi për Diego Rivierën nga… Frida Kahlo

Përktheu Elona Caslli

Në pështymë
në letër,
në eklips.
Në çdo vijë,
në çdo ngjyrë,
në çdo çdo zgavër goje,
në kraharorin tim,
jashtë, brenda,
në shishen e bojës- në vështirësinë për të shkruar,
në habinë e syve të mi,
në hënën e diellit tim (dielli nuk ka hënë).
Në gjithçka.
Të thuash ‘ në gjithçka’ është budallallëk dhe mrekulli bashkë.
Diego në urinën time.-Diego në gojën time, në zemrën time- në çmendurinë time,
në ëndrrën time- në letrën për të fshirë duart- në majën e penës- në laps- në peisazhe-
në ushqim- në metal- në imagjinatë.
Në sëmundje- në ndarje- në pretekstet e tij- në sytë e tij- në gojën e tij
në gënjeshtrat e tij.

 

Share: