Home KRYESORE Me Acai Berry ju mund të parandaloni kancerin e Prostatës

Me Acai Berry ju mund të parandaloni kancerin e Prostatës

Rreziku i zhvillimit të kancerit të prostatës rritet me moshën. Ndërsa vetëm një në 10,000 njerëz nën moshën 40 vjeç do të diagnostikohet me kancer të prostatës, një në 15 burra në moshën 60 vjeç diagnostikohet me këtë sëmundje.

Shkaqet, simptomat dhe Testimi

Shkaqet e sakta të të dy BPh (Bening Prostatic hyperplasia) dhe kancerit të prostatës janë ende të panjohura, edhe pse BPh mund të jetë për shkak të moshës lidhur me ndryshimet në hormonet seksuale, dhe dëmtimit të ADN-që mund të ndryshojë qelizat normale të prostatës në qeliza kanceroze.

Përfitime shëndetësore: përfshijnë një ndihmë potenciale për njerëzit që kanë BPh, si parandalimin e kancerit të prostatës, si dhe për shëndetin e përgjithshëm të prostatës.këto përfitime shëndetësore janë të lidhura kryesisht me faktin se manaferrat Acai janë një burim i jashtëzakonshëm i antioksidantëve dhe një burim i mirë i polifenoleve, fibrave, vitaminave dhe minerale,ve aminoacideve, dhe steroleve bimore.

Manaferrat Acai janë fruta me ngjyrë të purpurt, nga palma Acai (Oleracea Euterpe), dhe përmbajnë burime të pasura të antioksidantëve të quajtura anthocianin dhe flavonoide , të cilat luftojnë radikalet e lira që lidhen me plakjen, kancerin dhe sëmundje të tjera. Ndër sterolet bimore që gjenden në manaferrat Acai është dhe beta-sitosterol, i cili është një lojtar i fuqishëm në luftën kundër BPh. Përfitimet shëndetësore të manaferrat Acai përfshijë gjithashtu faktin se këto fruta kanë një kapacitet më të lartë antioksidantësh se llojet e tjera të manaferrave, të tilla si boronica të kuqe, manaferra, boronicat blu dhe të zeza.

Sipas ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) vlerat e Acai Berry qëndron pikërisht tek pulpa dhe lëkura e manaferrave Acai, e cila ka vlerën më të lartë të ORAC (102.700) më shumë se çdo frut apo perime tjetër. Nga Acai Berry kemi një përfitim shëndetësor që përfshin një aftësi që pengon̈ përparimin e tumorit në esophageal.

Si ta përdorim atë:

Mund ta përdorim në formën e pluhurit apo të ngrira, Nëse është e mundur, të blihen produkte organike Acai dhe vetëm nga kompanitë me reputacion që kanë produkte të certifikuara dhe me standarde.

Tek Kompania Neranxi do te gjeni Ekstrat Bio Pluhur te Acai Berryt te certifikuar nga Gjermania.

Share: