Home KRYESORE Gati paketa antishpifje që godet portalet,gjobë deri në mbyllje aktiviteti

Gati paketa antishpifje që godet portalet,gjobë deri në mbyllje aktiviteti

Qeveria ka gati paketën antishpifje, përmes së cilës vendosen gjoba për lajmet e rreme të publikuara nga mediat online.

Nuk bëhet fjalë për ndërhyrje në Kodin Penal, por disa ndryshime në ligjin për mediat audiovizive ku do të futet koncepti i mediave online, si edhe në ligjin për komunikimet elektronike.

Sanksionet e vendosura nga qeveria për lajmet e pavërteta duket të jenë të rrepta. Gjobat e paralajmëruara edhe më herët nga Kryeministri variojnë nga 100 mijë deri në 1 milion Lekë dhe penaliteti shkon deri në mbylljen e aktivitetit të medias online.

Në rastet kur ankesat e qytetarit nuk merren në konsideratë nga Operatori i Publikimit të Shërbimit Elektronik, projektligji parashikon gjobë fikse prej 800 mijë Lekësh, madje drafti i qeverisë shkon deri në pezullim për një vit të medias online nëse ajo publikon brenda një viti më pak se 5 herë lajme të pavërteta.

Më hërët Kryeministri ka folur për 600 portale online të paligjshme. Për këtë arsye në ligjin për komunikimet elektronike është parashikuar që regjistrimet e këtyre mediave të bëhen nga nga ky institucion.

Dy projektligjet pritet të kalojnë për votim në Këshillin e Ministrave, e më pas do t’i sillen për votim Parlamentit.

Tv Klan

Share: