Home KRYESORE Sugjerimet e Shijes: VAJ ARRE për rigjenerimin e plagëve dhe si anti...

Sugjerimet e Shijes: VAJ ARRE për rigjenerimin e plagëve dhe si anti inflamator

Vaji i Arrës është i pasur me Omega 3, i pasur me vitamina B1, B2, B3 si dhe me vitaminë E dhe vitaminë C. Ul kolesterolin, redukton nivelin e triglicerideve. I pasur me selenium, fosfor, magnez, zink, hekur dhe kalcium. Ndihmon në parandalimin e tumoreve malinje. Ka përmbajtje antibakteriale dhe antiinflamatore.

Ka shije delikate dhe aromë të këndshme. Përdoret direkt mbi sallata të ndryshme, peshk apo mish në zgarë. Nuk rekomandohet për skuqje sepse i humbasin vlerat ushqyese. Vaji i arrës ka gjetur përdorim të gjerë në mjaft sëmundje. Ai ka veti antihelmuese (lufton shiritin dhe krimbat që parazitojnë në zorrë).

Vaji i arrës përdoret me sukses për kurimin e kallove limvadeniteve, tiroideve dhe apceseve, madje edhe atyre kronike. Për këtë qëllim vaji merret nga goja, ndërsa për sëmundjet e lëkurës përdoret nga jashtë.

Me vaj arre kurohen të gjitha plagët që mbledhin qelb. rigjeneruese e antinflamatore; Ka efekt shumë pozitiv kundër rrudhave.

E gjeni ne rrjetin e dyqaneve Neranxi ne paketim 100ml.

Share: