Home KRYESORE Një grup prej 18,000 dhurimi gjaku kontribuon në stabilitetin e furnizimit me...

Një grup prej 18,000 dhurimi gjaku kontribuon në stabilitetin e furnizimit me gjak në Korenë e Jugut

Mungesa e gjakut për shkak të COVID-19 është e përhapur në të gjithë botën. Në janar, Kryqi i Kuq Amerikan shpalli “një krizë kombëtare gjaku” që përbën një rrezik të madh për kujdesin ndaj pacientëve.

Në mars, një organizatë jofitimprurëse me qendër në SHBA Memorial Blood Centers (MBC) e shpalli gjakun “emergjencë” për shkak të mungesës së stokut të gjakut të tipit O vetëm 1-2 ditë dhe apeloi për pjesëmarrjen e publikut në një dhurimi i gjakut që mund të shpëtojë deri në tre jetë.

Sipas Kryqit të Kuq, gjaku përdoret për qëllime të ndryshme, duke përfshirë lëndimet e rënda të shkaktuara nga aksidentet, procedurat kirurgjikale, aneminë, lindjen e fëmijëve dhe trajtimin e kancerit. Por duke qenë se gjaku nuk mund të prodhohet artificialisht, ekspertët thonë se e vetmja zgjidhje për furnizimin me gjak qëndron te dhurimi i gjakut.

Në Korenë e Jugut, në bashkëpunim me Kulturën Qiellore, Paqen Botërore dhe Rivendosjen e Dritës (HWPL), 18,000 anëtarë të Kishës Shincheonji të Jezusit dhe HWPL morën pjesë në dhurimin e gjakut për dy javë nga 18 prilli. Ky numër u regjistrua si dhurimi më i madh i gjakut në grup në vend.

Namsun Cho, kreu i Shërbimeve të Gjakut të Kryqit të Kuq Korean, tha: “Kur ndikimi i Omicron arriti kulmin, Kisha Shincheonji e Jezusit nisi një shkallë të madhe dhurimi gjaku. Ishte si shi gjatë thatësirës. Jemi të habitur që numri i donatorëve i kaloi 6000 në 3 ditë dhe morën pjesë më shumë njerëz. Ne e vlerësojmë përkushtimin e tyre jetëshpëtues.”

“Ata bënë një punë vërtet të shkëlqyer në lëvizjen për shpëtimin e jetës. Kjo shkallë është e barabartë me një trup të ushtrisë që dhuron gjak për një vit. Numri i dhuruesve të gjakut është gati katërfishi i numrit të një dite normale, një ndihmë e madhe për tejkalimin e krizës aktuale të furnizimit me gjak”, tha një zyrtar nga Shërbimi i Gjakut.

“Ne vlerësojmë gjithashtu anëtarët e Kishës Shincheonji të Jezusit që morën pjesë në dhurimin mbarëkombëtar të plazmës për zhvillimin e një trajtimi për COVID-19 në vitin 2020,” shtoi ai.

Në Korenë e Jugut, certifikatat e dhurimit të gjakut u lëshohen dhuruesve të gjakut. Certifikata mund të përdoret kur paguani për një transfuzion gjaku në mënyrë që të zbritet tarifa e transfuzionit tek pacientët.

Të gjithë donatorët e Kishës Shincheonji të Jezusit dhe HWPL dhuruan gjithashtu certifikatat e tyre për të lehtësuar barrën financiare të pacientëve që kanë nevojë për gjak për trajtim.

Kisha Shincheonji e Jezusit, me seli në Gwacheon, Koreja e Jugut, po kontribuon për komunitetet përmes aktiviteteve vullnetare duke përfshirë dhurimin e plazmës dhe gjakut, megjithëse kisha vuajti shumë nga faza fillestare e pandemisë COVID-19.

HWPL, me seli në Seul, Koreja e Jugut, është një organizatë joqeveritare nën Këshillin Ekonomik dhe Social të OKB-së dhe Departamentin e Komunikimit Global po kryen projekte afatgjata paqeje përmes edukimit, ndihmës dhe fuqizimit të të rinjve bazuar në solidaritetin me shoqërinë civile dhe organizatat ndërkombëtare në 193 vende.

Share: