Home KRYESORE Cili rajon do destabilizohet pas Sirisë? Ballkani? Shqipëria Etnike…

Cili rajon do destabilizohet pas Sirisë? Ballkani? Shqipëria Etnike…

Nga Alfred Cako

Ambicia e Rusisë qe zotëron Hinterlandin e Ishullit te Botes është pa kufi — ku heartlandi është zona nga Ukraina deri ne Mongoli– për ta zotëruar Euro Azinë dhe si pasoje edhe Lindjen e Mesme e pastaj edhe Afrikën, por me pare i duhet te siguroje si një kusht sinequanon zotërimin e Evropës Lindore, pra nënshtrimin e ukrainasve, polakeve,, cekeve dhe prusianeve e bavareze-ve.

Krahas zgjerimit te frontit te luftës ne gjithë territoret e vjetra te Khazareve, Ukraina jugore, Krime, Gjeorgji, Ceceni, Rusia beri një hop cilësor ne politiken e saj te jashtme. U hodh nga heartlandi ne LM ne lufte me Elitën Botërore te vendeve detare, ishullore e gjysme-ishullore ku si çimento lidhëse e kësaj amalgame shtetesh perëndimore janë financieret çifute qe rrjedhin nga Perandoria Khazare, tokat e se cilës sot po provokohen nga kombi rus.

Dihet se elita politike aktuale ruse erdhi nga ajo komuniste stalinisto- brezhnjeviane. Kurse elita bolshevike leniniste ngjante pak me taktikat e përdorura ne Shqipëri nga serbet ku nr. 2 dhe maxhoranca komanduese kontrollohej nga sllavet deri me 1948, kurse nr. 1 caktohej një manekin nga shumica. Ashtu si Enveri, Lenini ishte një uzbekas qe kontrollohej nga çifute si Trocki, Zinovievi e Kamwnievi.

Ne librin e tij Inteligjenca e Leninit te sapo-botuar ne shqip nga enti Helga’s Secrets, autori qe ishte konsull i Italisë e pyeti gruan e Zinovievit se perse nuk është goditur ne Rusi komuniteti çifut dhe musliman si ai ortodoks, ajo ju përgjigj se, myslimanet janë hakmarrës dhe te godasin mbrapa shpine kurse çifutet po i goditem, c’kuptim ka, kur ne çifutet qeverisim Rusinë…? Por ardhja e Stalinit, Hrushovit dhe Brezhnjevit e dobesoi klanin cifut ne Rusi. Ne epokën e Gorbacovit dhe sidomos pijanecit Jelcin, çifutet ashkenaze ruse filluan me financimet e huaja te privatizonin sektorët jetike ekonomike dhe Mediat.

Ardhja e rusit Putin ne krye te shtetit dhe goditja e lobit çifut ne Rusi, e vuri elitën e sotme ruse përballe elitës perëndimore. Politika britanike e ekuilibrit te forcave ne Evrope dhe mbështetja e shteteve me te dobëta ne Evropën Lindore qe ajo te mos bjere ne dore te një shteti i cili do zotëronte edhe Hinterlandin e Ishullin e Botes, pra boten dhe kështu do binin fuqitë ishullore, gjysem-ishullore e bregdetare si Anglia, SHBA dhe Franca ashtu si Athina e fenikasit e lashte nga maqedonasit e romaket kontinentale.

Dy popujt me te fuqishëm për zotërimin e Evropës Lindore janë gjermanet dhe ruset. Vendet ishullore fituese te dy Luftërave Botërore armatosen me arme bërthamore shtetin me te dobët , Rusinë kundër Gjermanisë, gjë qe duket se janë penduar qe e kane bere. Sot Rusia, e pa shqetësuar nga frika e Gjermanisë se dobët ushtarakisht për ti marre Rusisë Heartlandin, po konfrontohet me perëndimin ne L.M për kontrollin e burimeve energjetike me fitim te larte. Duket se ne këto vende, u shkatërruan ato shtete laike baathishte qe ishin ne aleance me Rusinë me synim përfundimtar Iranin qe ka burime te mëdha nafte.

Duket se ka një strategji për ta lodhur me një front te gjere konfrontimi Rusinë, qe shtrihet nga Cecenia ne Ukraine, nga Gjeorgjia ne Gjirin Persik; nga Deti Arabik ne Egjipt e Libi; duket se Rusia po kërkon me ambicien e oreksin imperialist te Romanoveve qe kërkonin Stambollin nga Napoleoni dhe me pas nga Londra e Franca.

Cili do te jete fronti i radhës ku mund te vihet ne prove fuqia e Rusisë me synim rraskapitjen e saj ne disa fronte, për ta mposhtur e falimentuar kësisoj rivalen e perëndimit, Rusinë? Ose Irani, ose Ballkani. Mund te jete ne axhende te shpejte fillimi i krijimit te Shqipërise se Madhe, me ndihmën e Turqisë e SHBA.

Tërheqja e Rusisë ne një front kaq te gjere konfrontimi, pra edhe ne Ballkan, do ta falimentoje ekonomikisht nga brenda ambicien e madhe te Rusisë me ane te rënies e falimentimit te ekonomisë se saj. Ne këtë rast do te ketë disa skenarë konfrontimi mes shqiptareve dhe te tjerëve ne vendet me shumice shqiptare etnike me synim realizmin e një Shqipërie etnike.

Kështu, këto vite mund te jene vite konfrontimi te vështire ne Ballkan mes shqiptareve dhe vendeve kufitare ortodokse. Sigurisht qe konfrontimi do jete i kontrolluar: ne fillim Maqedonia, pastaj Serbia jugore e me pas Cameria. Procesi do arbitrohet nga Anglo- amerikanet e cifutet. Këtu do te ketë rastin te dorëzohet e turpërohet Rusia si fuqi e Madhe globale.

Shenim: Jo domosdoshmërish analiza e prezantuar ne artikull është e barasvlershme me politikat redaksionale te Revistës Perqasje.com

Share: